duminică, 2 martie 2008

Pensia privata pilon IV

Va voi prezenta o noua inventie in domeniul pensiilor private, al economisirii si investitiei: Pensia privata Pilon IV.
Pensia privata Pilon IV este un program care va aduce siguranta, beneficiu si asigurare si este bazat pe capacitatea dumneavoastra de economisire.
Beneficiu veti avea datorita specialistilor care investesc banii dumneavoastra. Pentru acest program, Allianz si Aviva investesc in fondurile Succes. La Allianz, dobanda in ultimii 2 ani a fost peste 39%.
Plata primelor se poate face anual, semestrial sau lunar, la alegerea clientului.
Dupa primii 2 ani de plata a primelor, la Allianz contul poate fi lasat la liber, fara a se mai efectua nici o plata, sau depunand oricand orice suma in cont, banii acumulati pana in acel moment fiind investiti in continuare.
La momentul incheierii contractului, plata se poate face in rata unica sau pe mai multi ani, ca o renta viagera.
Unul din cele mai importante avantaje care le prezinta este acela ca nu se plateste impozit pentru dobanda ce o obtineti, fiind un program de pensie privata este scutit de la impozitare.
Pentru a intelege mai bine aceastea, hai sa vedem un exemplu concret.
Presupun ca majoritatea dintre voi pot pune de o parte 150 lei pe luna. Asta inseamna undeva la 500 euro pe an. 20 ani * 500 euro = 10000euro, bani pe care dumneavoastra i-ati cotizat. Hai sa zicem ca media pe cei 20 de ani va fi doar 15%. Asta inseamna un randament de 300% in 20 de ani, adica un profit de 30000 de euro + investitia initiala de 10 000 euro=40000 de euro pe care ii aveti in cont, pe care ii puteti lua toti o data sau in mai multe rate. Daca optati sa-i luati esalonat pe 20 ani, veti lua o renta de 170 euro pe luna! Ca o concluzie, economisiti 150 lei pe luna timp de 20 ani si in urmatorii 20 primiti 170 euro/luna,sau 40000euro toti o data. Cum vi se pare? Dar daca randamentul va fi nu 15% ci 20%? Faceti singuri calculele



Personal recomand pilonul IV, deoarece se poate adapta la nevoile si dorintele dumneavoastra, care sunt in continua schimbare. Spun asta pentru principalele avantaje care care le ofera doar acest program:
1. flexibilitate – pe perioada contractului puteti creste prima de asigurare sau depune prime aditionale daca doriti sa dispuneti de un venit mai mare la batranete; de asemenea aveti posibilitatea de a intrerupe plata primelor pe o perioada de maxim 6 luni, daca situatia dumneavoastra financiara se deterioreaza.
2. alegerea libera a beneficiarilor – in cazul inn care vi se intampla ceva, banii sunt mosteniti de persoanele pe care dvs le alegeti drept beneficiari.
3. venit nelimitat la batranete – puteti alege nivelul sumei pe care doriti sa o economisiti, nivel ce nu depinde in nici un fel de salariu.
4. investitie intr-un fond performant – banii dumneavoastra vor fi investiti in fonduri care se bazeaza pe succesul celor mai mari firme pe plan mondial(ex Dell, Microsoft, McDonald’s, Sony....).
5. Decizie proprie – angajatorul nu este implicat in plata primelor, dumneavoastra avand control deplin asupra contributiilor.
6. accesibilitate – se adreseaza tuturor persoanelor cu varsta cuprinsa intre 16 si 55 ani(inclusiv persoanele care nu sunt eligibile pentru pilonul II).
7. independenta - achizitionarea produsului nu este conditionata de calitatea de angajat.

Niciun comentariu: