duminică, 2 martie 2008

Tu cum iti astepti pensionarea?

Nu stiu cati dintre noi, cand se gandesc la batranete, nu ne vine in minte imaginea unui batran sarman sau a unei bunicute care se plange ca nu ii ajung banii pentru pastile. Ii compatimim cu totii si ce spunem: statul e de vina! Guvernantii ar trebui sa se ocupe de aceasta problema!!!! Daca cei din parlament nu ar dormi toata ziua.....!!!!
Dar hai sa ne gandim cum vor sta treburile peste 20-30 ani.
Parlamentarii vor lucra mai bine, pensia de stat va fi nu mai mica de de 800-1000 euro, dar asta doar cu ajutorul unor oameni bine pregatiti care ii vom alege sa ne conduca si sa ne dubleze, tripleze, inzeceasca nivelul de trai. Si chiar daca nu, tocmai am intrat in UE, deci putem sta linistiti fiindca se vor ocupa ei de pensiile noastre, vom primi pensii de la UE.
TREZIREEEEAAAA!!!!
Nimanui nu ii va pasa de pensia ta de atunci!
Fie ca recunoastem sau nu, ne pasa in primul rand de propria persoana si de propriile interese. La fel si lor. Asa ca, daca ne pasa de cum vom arata la pensie trebuie sa ne ingrijim singuri.
Statul nu va mai putea da pensii mai mari, deoarece raportul dintre nr. celor care platesc CAS / nr. pensionarilor este in continua scadere. Aceasta este tendinta in toata Europa, nu doar in Romania. Pensiile de stat nu vor creste semnificativ!!!!!! Ceea ce se incearca a se implementa este un sistem de pensii multipilon. Ce inseamna asta? Inseamna ca nu vom mai primi pensia doar de la stat, ci din mai multe locuri.
Se foloseste pilonul I pensia de stat
Pilonul II pensia privata obligatorie
Pilonul III pensia privata facultativa
PILONUL IV – pensie privata facultativa, toate datele contractului le stabiliti singuri(prima anuala, modalitate si frecventa de plata, durata, etc.)
Cu ajutorul ultimilor piloni (III si IV) putem sa ne stabilim singuri nivelul pensiei. Conteaza ce facem noi de astazi si ce vom face pana atunci, cat vom economisi si cum, cati bani ii investim si cine se va ocupa de ei.
Tu ce faci, te ocupi de batranetile tale sau se vor ocupa altii atunci?

Niciun comentariu: